Ingrediencie
Postup
Vajíčka vložte do menšieho hrnca so studenou vodou a dajte ich variť. Len čo začne vrieť voda, znížte plameň a varte ich 8 minút. Varené vajíčka schlaďte v studenej vode a olúpte ich.
Do panvice si dajte zhruba pol naberačky vody a nechajte na ňom spariť čerstvý špenát. Len čo špenát zmäkne, zložte ho z plameňa a prepláchnite studenou vodou. Zlejte z neho čo najväčšie množstvo vody a nakrájajte ho nadrobno.
V mise si zmiešajte: naloženú zeleninu bez nálevu, majonézu, na drobné kocky nakrájaný syr, krájaný špenát, soľ a čierne korenie. Nechajte chvíľu odležať a medzitým si pripravte želatínu podľa návodu.
Len čo máte hotovú želatínu, prilejte ju k už namiešanej zmesi. Všetko dôkladne premiešajte a v prípade potreby dochuťte soľou, čiernym korením alebo trochou nálevu zo zeleniny.
Formu si vyložte potravinovou fóliou a nalejte do nej trochu zmesi. Na zmes poukladajte varené vajíčka a nalejte na ne zvyšok zmesi. Zarovnajte a dajte stuhnúť do chladničky najlepšie do druhého dňa.
Na druhý deň je tlačenka pekne stuhnutá a drží dobre pohromade.
Podávajte s čerstvým chlebom alebo samotné.