Ingrediencie
Postup
Najprv dajte variť očistené, ošúpané a na menšie kúsky nakrájané zemiaky. (Do omelety môžete použiť zvyšok starších varených zemiakov alebo uvariť nové.)
Na rozpálenej panvici osmažte nadrobno nakrájanú slaninu. Hneď ako začne slanina zlatnúť, prihoďte nakrájané jarné cibuľky. Zľahka orestujte a potom pridajte na trochu väčšie kúsky nakrájanú červenú a zelenú papriku.
Premiešajte, prikryte a asi 5 min. poduste, aby paprika trochu zmäkla. Nakoniec pridajte varené zemiaky a nechajte ich na panvici zľahka orestovať. Všetko zalejte vyšľahanými, osolenými a okorenenými vajcami. Rýchlo premiešajte a prikryte pokrievkou.
Na miernom ohni nechajte pod pokrievkou asi 10 – 15 min. alebo do chvíle, kým nebudú vajíčka hotové.
Hotovú omeletu rozdeľte a podávajte napríklad s čerstvým chlebom.