Nadýchaná sedliacka vaječná omeleta

3 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Najprv dajte variť očistené, ošúpané a na menšie kúsky nakrájané zemiaky. (Do omelety môžete použiť zvyšok starších varených zemiakov alebo uvariť nové.)  

Na rozpálenej panvici osmažte nadrobno nakrájanú slaninu. Hneď ako začne slanina zlatnúť, prihoďte nakrájané jarné cibuľky. Zľahka orestujte a potom pridajte na trochu väčšie kúsky nakrájanú červenú a zelenú papriku.  

Premiešajte, prikryte a asi 5 min. poduste, aby paprika trochu zmäkla. Nakoniec pridajte varené zemiaky a nechajte ich na panvici zľahka orestovať. Všetko zalejte vyšľahanými, osolenými a okorenenými vajcami. Rýchlo premiešajte a prikryte pokrievkou.  

Na miernom ohni nechajte pod pokrievkou asi 10 – 15 min. alebo do chvíle, kým nebudú vajíčka hotové.  

Hotovú omeletu rozdeľte a podávajte napríklad s čerstvým chlebom.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu