Ingrediencie
Postup
Šupku každej broskyne zľahka krížom narežte. Broskyne dajte do hrnca alebo misy a zalejte vriacou vodou. Po chvíli vyberte a nechajte vychladnúť. Šupku potom veľmi ľahko olúpete.
Cukor rozpusťte na sporáku v panvici. Keď sa z neho vytvorí jantárovohnedý karamel, pridajte broskyne. Nechajte chvíľku podusiť.
Pokiaľ zostanú kúsočky nerozpusteného karamelu, nič sa nedeje. Nechajte vychladnúť.
Broskyne spolu s karamelovou šťavou rozmixujte tyčovým mixérom na jemnú kašu, pridajte kondenzované mlieko (napr. Salko).
Smotanu vyšľahajte ručným šľahačom a pridajte k broskyňovej zmesi.
Premiešajte a dajte do škatuľky s vekom. Vložte do mrazničky. Každú hodinu misku vyberte a znova prešľahajte ručným šľahačom, aby ste rozbili ľadové kryštáliky a zmrzlina bola nadýchaná.