Žemľovka s jablkami a tvarohom

Jabĺčka, sladký tvaroh a nadýchaný sneh. Ak ste si tiež predstavili milovanú žemľovku, slastný múčnik vášho detstva, a máte na ňu chuť, vyskúšajte si ju s nami dnes upiecť. Žemľovka môže byť nielen sladkým obedom, ale aj skvelým dezertom k popoludňajšej káve.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Recept na žemľouvku
Množství
Množstvo:
8 porcií
Příprava
Príprava:
45 minút
Vaření
Varenie:
45 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Jablká bez šupiek nastrúhajte na hrubom strúhadle. Pridajte štyri lyžice trstinového cukru a škoricu. Premiešajte.

V druhej mise vymiešajte tvaroh s tromi žĺtkami. Pridajte tri lyžice práškového cukru a jeden vanilkový cukor. Premiešajte.

V tretej mise vyšľahajte mlieko s tromi žĺtkami, dvomi lyžicami práškového cukru a s vanilkovým cukrom. Premiešajte.

Rožky nakrájajte na kolieska a rúru predhrejte na 180 stupňov.

Žemľovka ingredience

Formu vymažte maslom a vysypte trochou strúhanky. Začnite ukladať kolieska starších rožkov do formy. Každý kus postupne namočte do mlieka.

Na prvé poschodie z rožkov rozprestrite jablká. Na jablká lyžicou naložte polovicu pripravenej tvarohovej náplne.

Na tvarohovú náplň opäť rozložte kolieska rožkov a pokračujte znovu jablkami a tvarohovou náplňou.

Na pripravenú žemľovku položte na plátky nakrájané maslo. Maslo sa počas pečenia rozpustí a vytvorí nielen maslovú krustičku na povrchu, ale pridá tiež celej žemľovke na chuti.

Žemlovka recept - pripravené na pečenie

Žemľovku vložte do vyhriatej rúry a pečte ju približne 40 minút, kým celá nezozlatne.

Žemlovka recept - v rúre

Počas pečenia si všetky bielky so štipkou soli a jednou lyžicou práškového cukru vyšľahajte na sneh. Pred koncom pečenia sneh pomocou lyžice naložte na skoro upečenú žemľovku a pečte ešte ďalších pár minút, kým nezozlatne aj sneh.

Žemlovka recept - upečené

Žemľovku podávajte teplú. Môžete ju poprášiť práškovým cukrom.

TIPY A RADY: žemľovku môžete pripraviť z akéhokoľvek staršieho pečiva. Hodí sa nielen tvrdá vianočka, ale aj starší hriankový chlieb. Do žemľovky sa hodia hrozienka. Ak ich máte radi, premiešajte dostatočné množstvo s nastrúhanými jablkami.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu