Ingrediencie
Postup
Zemiaky umyte a uvarte v šupke. Použite veľmi osolenú vodu, dajte do nej tri lyžice soli.
Uvarené zemiaky ošúpte a ešte teplé rozmixujte tyčovým mixérom alebo kuchynským robotom dohladka.
Do hrnca s rozmixovanými zemiakmi pridajte pol lyžičky soli, žĺtok a hladkú múku. Nepridávajte celé pripravené množstvo múky, časť si nechajte a pridávajte až podľa potreby, ak sa cesto veľmi lepí.
Z hotového cesta, ktoré nie je úplne tuhé, ale ani sa príliš nelepí, vyvaľkajte dlhé hady. Pracujte na drevenej doske alebo pracovnej doske vysypanej múkou.
Cesto krájajte na menšie kúsky, halušky. Tie ešte roztlačte vidličkou a tým na nich vytvoríte aj peknú vzorku.
Varte v osolenej vode asi tri minúty. Dovtedy, kým halušky nevyplávajú navrch.
>> Vyskúšajte náš recept na halušky s talianskou salsicciou a tekvicou.