Domáca zemiaková polievka s hubami

Ako pripraviť pravú domácu krémovú zemiakovú polievku, aby bola ako od babičky? Naša je doplnená o množstvo zeleniny a je prevoňaná čerstvými alebo sušenými hubami, cesnakom, rascou a samozrejme intenzívnou majoránkou.

paní Elly
551 hlasů
Tlačiť Tisknout
Domáca zemiaková polievka s hubami - krémová zemiaková polievka ako od babičky, modrý kastról
Množství
Množstvo:
5 porcií
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

Pripravte si väčšiu cibuľu a nakrájajte ju na drobné kúsky. Nadrobno nasekajte aj tri strúčiky cesnaku. Kúsky cibule aj cesnaku osmažte na rozpustenom masle v hrnci.

K osmaženej cibuľke a cesnaku pridajte hrsť čerstvých alebo nasušených húb a všetko spolu zľahka dosmažte.

Všetku koreňovú zeleninu nakrájajte na malé kúsky a opatrne ju opečte v hrnci s cibuľkou, cesnakom aj hubami.

Osmaženú zeleninu oprášte múkou.

Po chvíľke do základu polievky vhoďte na kocky nakrájané zemiaky a zalejte základ polievky 1,6 litra vody alebo zeleninového vývaru. 

Polievku osoľte, okoreňte a pridajte pol lyžičky mletej rímskej rasce.

Teraz už len polievku nechajte variť do zmäknutia zemiakov a koreňovej zeleniny. To trvá na miernom ohni zhruba 15 – 20 minút.

Chvíľu pred koncom varenia pridajte do polievky sušený majorán. Prípadne teraz môžete polievku ešte dochutiť soľou. Následne ju odstavte a podávajte horúcu. 

TIPY A RADY: Poctivú hustú zemiakovú polievku podávajte s krajcom čerstvého chleba.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu