Domáca zemiaková polievka s hubami
Ako pripraviť pravú domácu krémovú zemiakovú polievku, aby bola ako od babičky? Naša je doplnená o množstvo zeleniny a je prevoňaná čerstvými alebo sušenými hubami, cesnakom, rascou a samozrejme intenzívnou majoránkou.
Ingrediencie
Postup
Pripravte si väčšiu cibuľu a nakrájajte ju na drobné kúsky. Nadrobno nasekajte aj tri strúčiky cesnaku. Kúsky cibule aj cesnaku osmažte na rozpustenom masle v hrnci.
K osmaženej cibuľke a cesnaku pridajte hrsť čerstvých alebo nasušených húb a všetko spolu zľahka dosmažte.
Všetku koreňovú zeleninu nakrájajte na malé kúsky a opatrne ju opečte v hrnci s cibuľkou, cesnakom aj hubami.
Osmaženú zeleninu oprášte múkou.
Po chvíľke do základu polievky vhoďte na kocky nakrájané zemiaky a zalejte základ polievky 1,6 litra vody alebo zeleninového vývaru.
Polievku osoľte, okoreňte a pridajte pol lyžičky mletej rímskej rasce.
Teraz už len polievku nechajte variť do zmäknutia zemiakov a koreňovej zeleniny. To trvá na miernom ohni zhruba 15 – 20 minút.
Chvíľu pred koncom varenia pridajte do polievky sušený majorán. Prípadne teraz môžete polievku ešte dochutiť soľou. Následne ju odstavte a podávajte horúcu.