Ingrediencie
Postup
Jednoduché, rýchle, a navyše aj zdravé jedlo. Zeleninové placky si môžete pripraviť ako prílohu k mäsu alebo ich podávajte napríklad ako rodinnú večeru. My ich často pripravujeme k mäsu pri letnej grilovačke.
- Cuketu, mrkvu, batatu a šalotku nastrúhajte najemno na strúhadle.
- Ovsené vločky zomeľte na múku a spolu s polohrubou múkou pridajte do misy.
- Nastrúhajte tvrdý syr.
- Do misy pridajte vajcia a korenie.
- Zmes zalejte mliekom izbovej teploty.
Do väčšej misy si nastrúhajte najemno cuketu, mrkvu, batat a šalotku. Ak máte radi placky, ktoré sú ostrejšie, vyberajte väčšiu šalotku alebo pridajte do receptu strúčik cesnaku. K nastrúhanej zelenine pridajte pomleté ovsené vločky a polohrubú múku. Najemno si nastrúhajte aj tvrdý syr. Do misy pridajte dve veľké vajcia, sušený majorán, soľ a čierne korenie. Zmes zľahka premiešajte. Nakoniec zmes zalejte mliekom izbovej teploty a dobre premiešajte. Hotové zeleninové cesto nechajte 5 – 10 minút odležať, potom môžete začať na panvici smažiť placky z oboch strán dozlatista.
Tipy a rady na záver Zeleninové placky môžete ako my podávať s tvarohovým dipom. Na dip použite rovnaké množstvo tvarohu a syrového žervé, lyžicu majonézy, najemno nasekanú pažítku a soľ.