Ingrediencie
Postup
V hlbokej panvici alebo v hrnci rozpusťte masť. Na ňom orestujte cibuľu nakrájanú na väčšie kocky. Cibuľu restujte do zmäknutia.
Paradajky dajte do vyššej misky a zalejte ich vriacou vodou tak, aby boli celé ponorené. Nechajte ich tak pár minút.
Všetky papriky zbavte jadrovníkov, nakrájajte ich na prúžky a pridajte ich do panvice k cibuli. Papriky opečte krátko a sprudka zo všetkých strán za občasného miešania.
Paradajkám stiahnite šupku a nakrájajte ich na kocky, ktoré pridáte k paprikám.
Teraz už pridajte len lyžicu paradajkového pretlaku, lečo osoľte a okoreňte, zamiešajte a duste ho maximálne 10 minút pod pokrievkou. Duste tak dlho, aby lečo nebolo rozvarené, ale aby zelenina bola na zhryz.
Po 10 minútach stiahnite oheň na minimum. Do leča rozklepnite dve vajcia a miešajte, kým lečo nezhustne.
A je to hotové!
Lečo podávajte posypané čerstvou jarnou cibuľkou s opečeným chlebom.