Zeleninové lečo

Jednoduchý pokrm, ktorý je typický pre maďarskú a stredoeurópsku kuchyňu, to je lečo z paprík, paradajok a cibule. Lečo vám ponúkame ako ideálnu letnú večeru.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
2 porcie
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
15 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

V hlbokej panvici alebo v hrnci rozpusťte masť. Na ňom orestujte cibuľu nakrájanú na väčšie kocky. Cibuľu restujte do zmäknutia.

Paradajky dajte do vyššej misky a zalejte ich vriacou vodou tak, aby boli celé ponorené. Nechajte ich tak pár minút.

Všetky papriky zbavte jadrovníkov, nakrájajte ich na prúžky a pridajte ich do panvice k cibuli. Papriky opečte krátko a sprudka zo všetkých strán za občasného miešania.

Paradajkám stiahnite šupku a nakrájajte ich na kocky, ktoré pridáte k paprikám.

Teraz už pridajte len lyžicu paradajkového pretlaku, lečo osoľte a okoreňte, zamiešajte a duste ho maximálne 10 minút pod pokrievkou. Duste tak dlho, aby lečo nebolo rozvarené, ale aby zelenina bola na zhryz.

Po 10 minútach stiahnite oheň na minimum. Do leča rozklepnite dve vajcia a miešajte, kým lečo nezhustne.

A je to hotové!  

Lečo podávajte posypané čerstvou jarnou cibuľkou s opečeným chlebom.

TIPY A RADY: lečo môžete podávať nielen s obľúbeným pečivom – príhodná je aj klobása alebo grilované mäso.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu