Ingrediencie
Postup
- Najprv si usmažte palacinky, ako ste zvyknutí.
- Do väčšej misy si pripravte špenátovú náplň.
- Do ďalšej misy si pripravte studenú bešamelovú omáčku.
- Tretiu misu využite na strúhaný syr, ktorý použijete na samý záver.
Najprv si metličkou rozšľahajte hladkú múku so štipkou soli, s mliekom a dvoma vajíčkami. Hladká náplň je pripravená na smaženie palaciniek na panvici s rozpáleným olejom. Palacinky smažte podľa zvyku dozlatista.
Cibuľky aj špenát pokrájajte najemno. Osoľte, okoreňte a pridajte 200 g žervé. Vymiešajte dohladka. Hustú špenátovú zmes môžete nanášať na vychladené palacinky. Každú palacinku zrolujte.
V mixéri si rýchlo a jednoducho rozmixujte mozzarellu s vajcami, smotanou, muškátovým orieškom a soľou. Redšia zmes je pripravená na zapečenie pripravených palaciniek v rúre predhriatej na 200 stupňov C.
Zapekaciu misku si dôkladne vymažte maslom. Vedľa seba (môžete aj na seba, ak máte vyššiu zapekaciu misu) naukladajte špenátové palacinky. Palacinky zalejte bešamelovou omáčkou a dajte do rúry piecť. Po 10 – 15 minútach pečenia posypte palacinky pripraveným strúhaným syrom.
Hotové palacinky nechajte po zapečení chvíľu „vydýchať“, potom ich môžete krájať a servírovať. Dobrú chuť.
Tipy a rady na záver
Zapečené palacinky nielenže výborne chutia, ale po nakrojení aj krásne vyzerajú. Zaručujeme vám, že sa na nedeľnom stole na pravé poludnie budú vynímať.