Vínne koláčiky

Rýchle a jednoduché. To je hlavné motto vínnych koláčikov. Určite vás tiež naláka, že koláčiky sú krásne nadýchané a v ústach sa rozpadajú. Rozvoňajte v predvianočný čas svoju kuchyňu vanilkou a bielym vínom.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Vínne koláčiky - recept
Množství
Množstvo:
2 plechy
Příprava
Príprava:
12 minút
Vaření
Varenie:
15 minút + čas odležania
Náročnost
Náročnosť:
12 minút

Ingrediencie

Postup

V mise zmiešajte múku s práškovým aj vanilkovým cukrom. Premiešajte. Pridajte biele víno a zmäknuté maslo. Rukami spracujte na hladké cesto. Používajte múku na podsypanie či doladenie cesta.

Cesto uložte na niekoľko hodín alebo cez noc do chladničky.

Na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na 0,5 cm vysoký plát a vykrajujte drobné tvary koláčikov.

Vínne koláčiky - recept - vykrajovanie

Dajte piecť do rúry predhriatej na 170 stupňov Celzia na približne 12 minút. 

Vínne koláčiky - recept - v rúre

Krásne biele nafúknuté vínne koláčiky opatrne obaľujte ešte horúce v práškovom cukre. Do Štedrého dňa uložte do chladu.

Vínne koláčiky - recept - obaľovanie v cukre
TIPY A RADY: vínne koláčiky sú jedným z mála druhov, z ktorých môžete pripraviť aj slaný variant. Stačí v recepte vynechať oba cukry a navýšiť objem múky. Pred pečením potom vínne koláčiky len potrite žĺtkom a posypte ľubovoľným korením, ktoré na koláčikoch vďaka žĺtku po upečení zostane prilepené. Posýpkou môže byť nielen korenie, ale aj syr, orechy alebo semienka.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu