Množstvo:
2 plechy
Príprava:
12 minút
Varenie:
15 minút + čas odležania
Náročnosť:
12 minút
Ingrediencie
Postup
V mise zmiešajte múku s práškovým aj vanilkovým cukrom. Premiešajte. Pridajte biele víno a zmäknuté maslo. Rukami spracujte na hladké cesto. Používajte múku na podsypanie či doladenie cesta.
Cesto uložte na niekoľko hodín alebo cez noc do chladničky.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na 0,5 cm vysoký plát a vykrajujte drobné tvary koláčikov.
Dajte piecť do rúry predhriatej na 170 stupňov Celzia na približne 12 minút.
Krásne biele nafúknuté vínne koláčiky opatrne obaľujte ešte horúce v práškovom cukre. Do Štedrého dňa uložte do chladu.
TIPY A RADY: vínne koláčiky sú jedným z mála druhov, z ktorých môžete pripraviť aj slaný variant. Stačí v recepte vynechať oba cukry a navýšiť objem múky. Pred pečením potom vínne koláčiky len potrite žĺtkom a posypte ľubovoľným korením, ktoré na koláčikoch vďaka žĺtku po upečení zostane prilepené. Posýpkou môže byť nielen korenie, ale aj syr, orechy alebo semienka.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčného setu získate 8-dielnu sadu riadu v hodnote 199 € ako darček.