Ingrediencie
Postup
POSTUP: (4 plechy)
Najskôr rozmixujte vlašské orechy v sekáčiku. Tie zmiešajte v miske s múkou a práškovým cukrom. Nakoniec pridajte zmäknuté maslo a rukami vypracujte krásne cesto, ktoré sa nelepí. Cesto nechajte odležať v chladničke minimálne do druhého dňa.
Na druhý deň vyberte cesto z chladničky a nechajte ho zmäknúť, aby sa vám s ním dobre pracovalo. Z časti cesta vyvaľkajte valček, ktorý si nožom rozdeľte na malé dieliky. Tie rozvaľkajte do malých valčekov a vytvarujte rožky.
Rožky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a nechajte ich piecť v predhriatej rúre na 170 °C 10 - 15 minút do zlatista - dĺžka pečenia sa odvíja od veľkosti rožkov. Medzitým, ako sa rožky pečú v rúre, si zmiešajte vanilkový cukor s práškovým. Ešte teplé rožky opatrne obaľte v cukre a dajte na tácku vychladnúť.
Skladujte ich v chlade až do Vianoc.