Příprava
Príprava:
40 minút
Vaření
Varenie:
20 minút

Ingrediencie

Postup

Do misy vyklepnite vajcia. Pridajte cukor a šľahajte do svetlej a nadýchanej peny. Potom postupne pridávajte hladkú a špaldovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridajte citrónovú kôru, vanilku a potom prilejte olej a smotanu. Vyšľahajte hladké cesto.  

Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami a do každého nalejte cesto do dvoch tretín výšky. Plech vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte približne 20 minút. Potom nechajte koláčiky vychladnúť.  

Medzitým posypte pracovnú dosku troškou práškového cukru. Na ňom potom vyvaľkajte marcipán alebo fondán. Ak máte valček so vzorom, môžete ho použiť na záver. Srdiečka dajte do chladu.  

Bielu čokoládu nalámte na kúsky a nechajte ju rozpustiť vo vodnom kúpeli. Potom ju zašľahajte do mascarpone. Hotový krém preložte do zdobiaceho vrecúška s ozdobnou špičkou a vychladené koláčiky ozdobte. Každý cupcake nakoniec dozdobte ešte srdiečkom.  

Tip: Mascarpone je samo osebe jemne sladkasté, netreba ho teda veľmi sladiť. Môžete použiť aj iný variant krému, keď jednoducho zmiešate mascarpone v pomere 1 : 1 s nutellou. Je to jednoduchý variant chutného krému.  

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu