Tvarohový cheesecake
Kto by si nedal vychladený jemný cheesecake prevoňaný limetkou so sušienkami na samom dne a s makom obklopeným tvarohom? Presne túto dobrotu sme pre vás pripravili. Necháme na vás, či ho budete podávať s drobným ovocím, alebo sviežim ovocným prelivom. Chutiť vám bude v každom prípade.
Ingrediencie
Na cesto
Na náplň
Postup
Najprv si pripravte cesto na cheesecake. Sušienky rozdrvte na prášok a premiešajte ich s hladkou múkou. My sme v našom recepte použili sušienky Lotus, ale použiť môžete akékoľvek sušienky, ktoré máte doma radi. Pridajte cukor aj lyžičku kypriaceho prášku a znovu dobre premiešajte.
K sypkej zmesi pridajte rozpustené maslo, vajce, lyžicu mlieka, lyžicu jogurtu a lyžičku rumu. Cesto dobre prepracujte najprv vareškou a potom rukami.
Cesto dajte odpočinúť do chladničky len na chvíľu, kým si pripravíte náplň na cheesecake.
Rúru si predhrejte na 180 stupňov C.
Náplň je veľmi jednoduchá a je vhodné ju premiešavať metličkou. Môžete ju vymiešavať ručne alebo môžete použiť ručný šľahač. Najprv vymiešajte tvaroh s mascarpone. Potom pridajte cukor s limetkou. Po chvíli vmiešajte dve vajcia. A nakoniec pridajte mak. V našom recepte sme použili 2 lyžice maku, ale ak maku veľmi holdujete, nebojte sa ho použiť dvakrát toľko. Jemná tvarohová zmes na váš cheesecake je teraz hotová.
Do predhriatej formy môžete vložiť formu s vytlačeným cestom. Pečte cca 10 minút. Po 10 minútach na predpečený korpus opatrne naložte tvarohovú náplň. Celý cheesecake pečte približne 45 minút. Že je cheesecake hotový, spoznáte tak, že tvarohová náplň je na dotyk pevná a odťahuje sa od stien formy. Po upečení nechajte cheesecake chladnúť na mriežke v otvorenej rúre. Po pol hodine ho môžete nechať chladnúť na kuchynskej linke, a až bude mať váš cheesecake izbovú teplotu, môžete ho dať konečne vychladiť do chladničky.
Nezabudnite cheesecake nožom uvoľniť od stien formy – až potom ho môžete servírovať. Podávať ho môžete s drobným ovocím či ovocným prelivom.