Ingrediencie
Postup
Kým začnete robiť cesto, tak si hrozienka, brusnice a marhule nakrájajte na menšie kúsky. Do misy robota dajte špaldovú múku, kypriaci prášok, vanilkový cukor, vajcia, maslo izbovej teploty, tvaroh, soľ, kokosový cukor a nadrobno nakrájané sušené ovocie.
Pomocou robota nechajte vypracovať kompaktné cesto. Len čo je cesto hotové, dajte si ho na pomúčenú dosku a vyvaľkajte placku. Preložením cesta vytvorte štólu a dajte ju na plech s papierom na pečenie.
Štólu pečte na 180 °C zhruba 40 minút.
Po upečení štólu vyberte z rúry a potrite ju rozpusteným maslom, kým sa všetko do štóly nevsaje. Potom hneď štólu obaľte v dostatočnom množstve práškového cukru, ktorý sa dokonale prilepí k štóle napustenej maslom.
Nechajte vychladnúť a zabalenú štólu v alobale môžete nechať odležať až do Vianoc.