![/data/images/recepty/motives/257/71/svickova-recept-mora.jpg](/data/images/recepty/motives/257/71/svickova-recept-mora.503x503.fit.q100.jpg)
![Množství](/front/style/img/recepty/mnozstvi.png)
![Příprava](/front/style/img/recepty/priprava.png)
![Vaření](/front/style/img/recepty/vareni.png)
![Náročnost](/front/style/img/recepty/narocnost.png)
Ingrediencie
Postup
Mäso prešpikujte hranolčekmi slaniny. Najprv si urobte v mäse zárezy dlhým ostrým nožom, do ktorých vsuniete na hranolčeky nakrájanú slaninu. Aby mäso po celý čas držalo tvar, zviažte ho potravinárskym špagátikom.
![](/data/images/recepty/postup/svickova-prospikovana.460x340.fit.q100.webp)
Vezmite si veľkú hlbokú panvicu, nalejte do nej 2 lyžice slnečnicového oleja a rozpáľte na vyšší stupeň. Na oleji opečte zviazané mäso zo všetkých strán. Potom mäso vyberte a výpek z panvice prelejte do pekáča.
![](/data/images/recepty/postup/svickova-panev.460x340.fit.q100.webp)
Petržlen, zeler a mrkvu si nakrájajte na kocky a pridajte k výpeku. Takisto k výpeku pridajte pokrájanú cibuľu, 50 g horčice, vývar, 2 lyžice octu, cukor aj korenie. Premiešajte a na túto pripravenú sviečkovú zmes položte opečené hovädzie mäso. Mäso zvrchu osoľte a okoreňte.
Priklopený pekáč so sviečkovou dajte piecť do rúry na 2 hodiny. Prvých 20 minút pečte na 190 stupňov C, potom znížte teplotu na 160 stupňov
![](/data/images/recepty/postup/svickova-v-troube.460x340.fit.q100.webp)
Po 2 hodinách vyberte mäso. Hotové mäso si dajte na dosku na krájanie. Z pekáčika vyberte bobkové listy aj guľky nového korenia. Sviečkovú zmes rozmixujte a podľa potreby zahustite zápražkou. Omáčku dochuťte, zjemnite smotanou a podľa chuti pridajte šťavu z citróna. K omáčke podávajte domácu knedľu a nezabudnite na brusnicový džem a šľahačku.