Ingrediencie
Na pečený korpus:
Na krém so želatínou a ovocné želé:
Postup
-
Do veľkej misy nasypte všetku hladkú múku s cukrom, pridajte olej, vodu a štyri žĺtky. Hutnú zmes sa snažte dobre premiešať do hladkej zmesi.
-
Vaječné bielky vyšľahajte do tuhého snehu a opatrne ho vmiešajte do hladkej korpusovej zmesi.
-
Korpus pečte vo forme veľkej 24 cm podľa skúseností s vašou rúrou približne pri 175 stupňoch Celzia 20 minút. Špajľou vyskúšajte, či je korpus hotový.
-
Korpus nechajte vychladnúť v rúre na vytiahnutej mriežke.
-
Vezmite si veľkú misu na krém. Tvaroh dobre premiešajte s práškovým cukrom.
-
Plátkovú želatínu namočte do studenej vody a nechajte ju tak, kým nenapučí.
-
80 ml smotany na šľahanie zahrejte v rajnici a opatrne v nej rozpusťte napučanú želatínu. Pridajte vymiešaný tvaroh s cukrom a dobre premiešajte. 170 ml smotany na šľahanie vyšľahajte na šľahačku a pridajte do hladkého krému.
-
Krém navŕšte na vychladený korpus do formy a dajte na hodinu vychladiť do chladničky.
-
Na tvarohový želatínový krém nakrájajte kúsky obľúbeného čerstvého ovocia. Ovocie môže byť aj na sebe.
-
Podľa návodu na obale si pripravte želé. Teplé želé nalejte na ovocie a celú hotovú tortu dajte vychladiť.
Pripravte si veľkú misu a nasypte do nej všetku hladkú múku s cukrom, pridajte olej, vodu a štyri žĺtky. Hutnú zmes sa snažte dobre premiešať do krásne hladkej zmesi.
Vaječné bielky vyšľahajte na tuhý sneh a následne ho opatrne vmiešajte do hladkej korpusovej zmesi.
Korpus pečte vo forme veľkej 24 cm podľa skúseností s vašou rúrou približne pri 175 stupňoch Celzia 20 minút. Špajľou vyskúšajte, či je korpus hotový.
Korpus nechajte vychladnúť v rúre na vytiahnutej mriežke.
Vezmite si ďalšiu veľkú misu, tentoraz na krém. Tvaroh dobre premiešajte s práškovým cukrom.
Plátkovú želatínu namočte do studenej vody a nechajte ju tak, kým nenapučí.
80 ml smotany na šľahanie zahrejte v rajnici a opatrne v nej rozpusťte napučanú želatínu. Pridajte vymiešaný tvaroh s cukrom a dobre premiešajte. 170 ml smotany na šľahanie vyšľahajte do šľahačky a pridajte do hladkého krému.
Krém navŕšte na vychladený korpus do formy a dajte na hodinu vychladiť do chladničky.
Na tvarohový želatínový krém nakrájajte kúsky obľúbeného čerstvého ovocia. Ovocie môže byť aj na sebe. Použiť môžete čerstvé jahody ako v našom recepte, čučoriedky alebo napríklad ríbezle. Zmienené ovocie môžete aj ľubovoľne kombinovať.
Podľa návodu na obale si pripravte želé. Teplé želé nalejte na ovocie a celú hotovú tortu dajte vychladiť.
Tipy a rady na záver
Skúste niekedy vychladený korpus potrieť domácou ovocnou marmeládou a potom nanášajte tvarohovo-smotanový krém atď. podľa postupu.