Ingrediencie
Postup
Najprv si uvarte silné espresso a nechajte ho vychladnúť. Potom doň vmiešajte lyžicu amaretta s lyžičkou mandľovej arómy pre výraznejšiu chuť.
Smotanu si vyšľahajte do polotuha vo vysokej nádobe.
Do väčšej misy vložte polotučný tvaroh, mascarpone a práškový cukor. Tieto tri ingrediencie dohromady dobre vyšľahajte ručným mixérom. Potom do nich pri nízkych otáčkach ešte zašľahajte pripravenú šľahačku.
Pripravený krém si lyžicou preložte do cukrárskeho vrecúška.
Teraz môžete začať vrstviť do pohárov.
Na dno pohárov navrstvite piškóty z oboch strán namočené v espresse s amarettom a mandľovou arómou. Na piškóty navrstvite krém z cukrárskeho vrecúška. Opakujte ešte dvakrát alebo podľa výšky vášho pohára. Poslednou vrstvou bude krém.
Každý pohár zalejte lyžicou zvyšného espressa s amarettom. Zasypte kopček krému holandským kakaom a dajte tiramisu aspoň na hodinu vychladiť do chladničky.