Tiramisu do pohára

Pripravte si s nami lahodné tiramisu do pohárov, kde krásne vynikne vrstvenie piškót a obľúbeného krému. 

895 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
3 poháre
Příprava
Príprava:
10 minút
Vaření
Varenie:
10 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

Najprv si uvarte silné espresso a nechajte ho vychladnúť. Potom doň vmiešajte lyžicu amaretta s lyžičkou mandľovej arómy pre výraznejšiu chuť.

Smotanu si vyšľahajte do polotuha vo vysokej nádobe.

Do väčšej misy vložte polotučný tvaroh, mascarpone a práškový cukor. Tieto tri ingrediencie dohromady dobre vyšľahajte ručným mixérom. Potom do nich pri nízkych otáčkach ešte zašľahajte pripravenú šľahačku.

Pripravený krém si lyžicou preložte do cukrárskeho vrecúška.

 Teraz môžete začať vrstviť do pohárov.

Na dno pohárov navrstvite piškóty z oboch strán namočené v espresse s amarettom a mandľovou arómou. Na piškóty navrstvite krém z cukrárskeho vrecúška. Opakujte ešte dvakrát alebo podľa výšky vášho pohára. Poslednou vrstvou bude krém.

Každý pohár zalejte lyžicou zvyšného espressa s amarettom.  Zasypte kopček krému holandským kakaom a dajte tiramisu aspoň na hodinu vychladiť do chladničky.

TIPY A RADY: ak dávate prednosť dlhým cukrárskym piškótam, vyskúšajte náš recept s piškótami Savoiardi, ktoré sú pre tento skvelý dezert ako stvorené. Náš recept je prispôsobený na podávanie deťom, keď vynecháte máčanie piškót v espresse s amarettom.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu