Ingrediencie
Postup
Príprava náplne
Tekvicu si dôkladne umyte, rozkrojte a odstráňte semienka. Potom ju nakrájajte na kúsky, pokvapkajte olivovým olejom a dajte piecť na 180 °C 30 minút. Medzitým si môžete pripraviť korpus.
Len čo je tekvica upečená, dajte ju vychladnúť. Po vychladnutí preložte tekvicu do väčšej misy a rozmixujte na hladkú kašu za pomoci tyčového mixéra. Len čo máte tekvicu rozmixovanú, pridajte vajcia, tvaroh, trstinový cukor, škoricu, nasekanú čokoládu, nasekané vlašské orechy a všetko dôkladne premiešajte. Potom zmes preložte do upečeného korpusu a dajte piecť na 180 °C 30 minút.
Príprava korpusu
Do misy si nasypte špaldovú múku, kokosový tuk a vodu. Všetko dôkladne zmiešajte na cesto a v prípade potreby pridajte vodu. Cesto rozvaľkajte na placku a vložte do vopred vymastenej a vysypanej formy s priemerom 25 cm. Prebytky cesta orežte a cesto na spodku formy poprepichujte vidličkou. Pečte v rúre 10 minút na 180 °C.
ODPORÚČAME:
Pohodlné pečenie v teplovzdušnej rúre MORA VT 546 BX, v ktorej môžete piecť aj viac jedál zároveň, bez toho aby sa vzájomne ovplyvnili ich chute a vône.