Ingrediencie
Postup
V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom červenú cibuľu. Hneď ako začne cibuľa zlatnúť, pridajte prelisovaný cesnak a len krátko restujte, nechajte ho rozvoňať. Potom pridajte ryžu a dôkladne miešajte, kým do ryže nevsiakne všetok tuk.
Hneď ako sa začne ryža lepiť na dno hrnca, je čas pridať pohár vína. Premiešajte a počkajte, kým sa neodparí všetok alkohol.
Do takto pripravenej ryže nalejte vývar, pridajte vetvičku šalvie, osoľte a okoreňte. Pridajte na kúsky nakrájanú tekvicu a pomaly varte, kým sa ryža s tekvicou neuvarí. Ak to bude potrebné, pridajte ešte trochu vývaru. Na konci varenia by malo byť rizoto trochu redšie.
Na záver primiešajte maslo a nadrobno nastrúhaný syr Parmigiano Reggino.
Pri servírovaní ozdobte plátkami syra a lístkami šalvie.