Ingrediencie

Postup

Špargľu očistite, odstráňte tvrdé konce a nakrájajte ju na špičky. Špargľu vložte do malého hrnca spolu s hráškom a všetko zalejte 800 ml zeleninového vývaru. Prikryte pokrievkou, priveďte do varu a varte 5 minút. Odstavte hrniec z platne a špargľu a hrášok prelejte do menšieho hrnca. Vývar si nechajte, budete ho ďalej používať do rizota. Pri podávaní si z uvarenej špargle a hrášku odoberte časť na ozdobu. Zvyšok osolíme a pridáme 300 ml zeleninového vývaru. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladka. Rozmixovaný hrášok a špargľu použite na konci talianskeho rizota.   

Do väčšieho hrnca dajte olivový olej a maslo. Rozohrejte a nechajte na ňom speniť nadrobno nakrájanú šalotku. K šalotke po častiach pridávajte ryžu na rizoto a dôkladne premiešajte. Keď ryža absorbuje tuk, pridajte ďalšiu porciu ryže. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte ryžu čo najviac nasiaknuť tukom. Keď ryža absorbuje takmer všetok tuk, pridajte biele víno a nechajte všetko variť, kým sa alkohol neodparí.

V momente, keď je všetok alkohol vyvarený, podlievajte ľahko ryžu zeleninovým vývarom, zberačku po zberačke. Talianske krémové rizoto sa nesmie uponáhľať. Všetko miešajte, varte a čakajte, kým ryža nenasiakne všetku tekutinu. Postupne znovu pridávajte časť vývaru a tento postup opakujte, pokiaľ nespotrebujete skoro všetok vývar a ryža bude na skus (al dente).  

Keď je ryža uvarená al dente, pridajte ešte asi 1 veľkú naberačku vývaru. Zmes by mala byť tekutejšia.

Hrniec odstavte z platne ak ryži pridajte maslo a syr parmezán (Parmigiano Reggiano). Dôkladne premiešajte, kým sa nerozpustí všetko maslo a syr. Vaše pravé talianske rizoto tak dostane krásne krémovú konzistenciu.

Nakoniec pridajte rozmixovaný hrášok so špargľou a vmiešajte ho do risotta.
Risotto servírujte teplé, ozdobené vareným hráškom a špargľou.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu