Syrová roláda

Hľadáte ľahšie slané občerstvenie medzi sviatkami? Poďte s nami skúsiť syrovú roládu.  Vyníma sa aj na silvestrovskom stole ako predjedlo alebo slané pohostenie. 

4 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
1 roláda
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
25 minút
Náročnost
Náročnosť:
ľahké

Ingrediencie

Postup

Najskôr uložte plátky syra na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 90 stupňov a na niekoľko minút do nej vložte plech so syrom. Vydržte, kým sa plátky syra nespoja na celistvý obdĺžnik. Nechajte syrový plát vychladnúť.

Medzitým si v mise pripravte nátierku. Vajcia natvrdo roztlačte na malé kúsky. Pridajte k nim Lučinu, na kúsky nakrájaný baby špenát, kocky cibule a kapie. Pridajte dve lyžice majonézy a lyžicu plnotučnej horčice. Okoreňte a dobre zmes premiešajte. 

Na vychladnutý syrový plát rovnomerne rozložte plátky šunky. Na šunku natrite nátierku a roládu opatrne zrolujte. 

Syrovú roládu nechajte vychladnúť do druhého dňa a krájajte ju ostrým nožom. Dobrú chuť.

TIPY A RADY: skúste vaječnú nátierku natrieť na čerstvý chlieb. Ako nátierka je tiež ideálna.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu