Ingrediencie
Postup
POSTUP
V mise vymiešajte hladkú múku, maslo izbovej teploty, biely jogurt a práškový cukor. Vypracujte cesto, ktoré dajte na 2 hodiny odležať do chladničky.
Medzi tým, ako je cesto v chladničke, si pripravte orechovú plnku. Nasekané orechy dajte do rajničky, pridajte mlieko a cukor. Zmes priveďte do varu a chvíľu povarte. Potom odstavte z platne a nechajte vychladnúť.
Hneď ako máte orechovú zmes vychladnutú a cesto je odležané, môžete sa pustiť do rožtekov. Cesto si rozdeľte na štyri diely a z každého dielu cesta vyvaľkajte okrúhlu placku s hrúbkou asi 5 mm.
Okrúhlu placku rozdeľte na 8 trojuholníkov (ako pizzu) a na každý diel dajte k širokému koncu asi väčšiu lyžičku orechovej plnky. Potom rožtek od orechovej plnky zrolujte a zľahka zahnite do tvaru rožteka.
Hotové rožteky dajte na plech s papierom na pečenie a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 170 °C 20 minút. Po upečení dajte rožteky vychladnúť.
Pri servírovaní poprášte práškovým cukrom.