Ingrediencie
Postup
Paradajky zbavíme stopiek, umyjeme ich a osušíme papierovým obrúskom. Rozpolíme ich na polovicu a paradajky zbavíme za pomoci lyžičky semienok. Vnútro paradajky si môžete schovať do jedál, kde sú potrebné drvené paradajky (chilli con carne).
Plech vyložíme papierom na pečenie a paradajky naň položíme rezom nahor. Mierne ich osoľte a nechajte ich zhruba 1,5 hodiny odpočívať.
Potom plech s paradajkami dajte do vopred vyhriatej rúry na 80 °C s funkciou horúceho vzduchu. Medzi dvierka rúry si dajte varešku, aby rúra bola mierne pootvorená a para odchádzala von. Ak vám rúra s otvorenými dvierkami nebeží, je vhodné ju zhruba každých 30 min. otvoriť a vyvetrať vlhko von.
S vareškou medzi dvierkami sušíme 8 – 10 hodín. Ak nemožno vetrať s vareškou a rúru budeme otvárať, čas sušenia môže byť dlhší. Dobre vysušené paradajky by mali byť vláčne a nesmú byť lámavé.
Po vysušení ich nechajte vychladnúť a potom ich môžete skladovať v dóze alebo dochutiť na ďalšie použitie.