Kuracie špízy
Jedlo sa je očami. Súhlasíte s týmto výrokom? Ak je jedlo pre naše oko lákavé, prirodzene u nás vyvolá väčšiu chuť. Tento zmysel neoklamete. Poďte to s nami vyskúšať na vlastné oči. Pripravili sme pre vás farebné kuracie špízy, ku ktorým si môžete pripraviť svoju obľúbenú prílohu.
Ingrediencie
Na marinádu na kuracie prsia:
Postup
Kuracie prsia pokrájajte na kocky a naložte ich do marinády z vyššie uvedených ingrediencií. Kocky z kuracích pŕs nechajte v zatvorenej nádobe marinovať v chladničke jednu hodinu (alebo pokojne cez noc).
Nakrájajte si papriky aj cibuľu na rovnako veľké kúsky. Cuketu nakrájajte na hrubšie kolieska. Údenú slaninu nakrájajte na kocky tiež. Na striedačku napichujte na špajle mäso, zeleninu a slaninu.
Pripravené špízy vložte do pekáčika, ktorý ste vyložili papierom na pečenie, a dajte piecť na 30 minút pri 200 stupňoch Celzia. Je vhodné špízy počas pečenia aspoň dvakrát otočiť.
Špízy podávajte s obľúbenou prílohou a v lete hoci len s obľúbeným dipom. Prajeme vám dobrú chuť!