Ingrediencie
Postup
Dajte variť cestoviny do osolenej vody a nechajte ich variť podľa času uvedeného na obale.
Kým sa cestoviny uvaria, nakrájajte slaninu na kocky a opečte ju v hlbokej panvici na troche olivového oleja. Keď bude opečená, zložte panvicu z platničky.
Na jemnom strúhadle nastrúhajte syr.
Z uvarených cestovín odoberte jeden hrnček vody bokom. Približne 100 ml vody z cestovín teraz odlejte k slanine a spolu povarte.
Cestoviny zlejte.
Do bublajúcej vody v panvici pridajte približne polovicu nastrúhaného syra a žĺtky. Podľa potreby pridávajte aj odobratú vodu z hrnčeka (čím viac vody, tým redšia omáčka). Vidličkou alebo metličkou dobre premiešajte, kým nevznikne hladká omáčka. Do krásne hladkej omáčky hneď pridajte cestoviny, premiešajte a už ďalej nevarte! Máte to hotové a môžete podávať.
Pripravenú porciu na tanieri zľahka posypte korením a posypte strúhaným syrom.
Dobrú chuť!