Šošovicové placky

Jednoduché smažené placky z dvoch zdravých oranžových ingrediencií. Poďte si s nami usmažiť placky na zahryznutie z varenej červenej šošovice a nastrúhanej mrkvy. Chutia teplé aj studené a podávať ich môžete s domácim dipom aj napríklad s mäsovou zmesou.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Šošovicové placky - mora recept
Množství
Množstvo:
10 placiek
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

100 g červenej šošovice si uvarte v hrnci vo vode domäkka. Uvarenú šošovicu sceďte a nechajte v sitku odkvapkať.

Cibuľu, cesnak aj mrkvu nastrúhajte na jemnom strúhadle. K nastrúhanej zelenine pridajte vajce, špaldovú múku a scedenú šošovicu. Osoľte, okoreňte, pridajte lyžicu majoránu a dobre premiešajte. 

Zmes na placky nakladajte na panvicu lyžicou. Vytvorené placky osmažte na olivovom oleji dozlatista z oboch strán. Ideálny bude stredný alebo mierne zvýšený stupeň vašej indukčnej platne.

Podávať môžete samotné, s domácim dipom, dresingom, tatárskou omáčkou, šalátom či mäsovou zmesou. Prajeme dobrú chuť.

TIPY A RADY: zdravé šošovicové placky sú skvelou večerou aj hlavným jedlom na obed. Záleží na tom, s čím ich budete podávať. Rozhodne sa hodia aj na výlety alebo dlhšie cesty autom.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu