Šošovicové placky
Jednoduché smažené placky z dvoch zdravých oranžových ingrediencií. Poďte si s nami usmažiť placky na zahryznutie z varenej červenej šošovice a nastrúhanej mrkvy. Chutia teplé aj studené a podávať ich môžete s domácim dipom aj napríklad s mäsovou zmesou.
Ingrediencie
Postup
100 g červenej šošovice si uvarte v hrnci vo vode domäkka. Uvarenú šošovicu sceďte a nechajte v sitku odkvapkať.
Cibuľu, cesnak aj mrkvu nastrúhajte na jemnom strúhadle. K nastrúhanej zelenine pridajte vajce, špaldovú múku a scedenú šošovicu. Osoľte, okoreňte, pridajte lyžicu majoránu a dobre premiešajte.
Zmes na placky nakladajte na panvicu lyžicou. Vytvorené placky osmažte na olivovom oleji dozlatista z oboch strán. Ideálny bude stredný alebo mierne zvýšený stupeň vašej indukčnej platne.
Podávať môžete samotné, s domácim dipom, dresingom, tatárskou omáčkou, šalátom či mäsovou zmesou. Prajeme dobrú chuť.