Množstvo:
5 porcií
Príprava:
25 minút
Varenie:
35 minút
Náročnosť:
jednoduché
Ingrediencie
Postup
Šošovicu namočte na 3 hodiny do vody. Potom ju prepláchnite v cedidle a zlejte. Vo väčšom hrnci na masle zľahka osmažte cibuľku. Pridajte na mesiačiky nakrájanú mrkvu, premiešajte a krátko orestujte.
Cibuľku s mrkvou posypte múkou. Zápražku zamiešajte a zalejte vývarom. Pridajte pripravenú prepláchnutú šošovicu, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, bobkový list a majorán.
Priveďte polievku do varu a varte, kým nebudú šošovica aj zelenina mäkké. Pred koncom pridajte do hustej polievky na mesiačiky nakrájané klobásy. Klobásy môžete vopred opiecť a do polievky ich pridať aj s výpekom.
TIPY A RADY: ak máte radi kyslejšie polievky, neváhajte a pridajte do polievky lyžicu octu. Polievku podávajte s opečeným chlebom
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčného setu získate 8-dielnu sadu riadu v hodnote 199 € ako darček.