Šošovicová polievka

Vyskúšajte recept na najlepšiu hustú šošovicovú polievku, kde sme namiesto párku pridali ešte lepšiu údeninu – pikantnú klobásu. Polievka, ktorá zahreje a prinesie šťastie do nového roka. No môžete si ju uvariť kedykoľvek počas roka.

6 hlasů
Tlačiť Tisknout
Šošovicová polievka s klobásou a mrkvou - recept
Množství
Množstvo:
5 porcií
Příprava
Príprava:
25 minút
Vaření
Varenie:
35 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

Šošovicu namočte na 3 hodiny do vody. Potom ju prepláchnite v cedidle a zlejte.  Vo väčšom hrnci na masle zľahka osmažte cibuľku. Pridajte na mesiačiky nakrájanú mrkvu, premiešajte a krátko orestujte.

Cibuľku s mrkvou posypte múkou. Zápražku zamiešajte a zalejte vývarom.  Pridajte pripravenú prepláchnutú šošovicu, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, bobkový list a majorán. 

Priveďte polievku do varu a varte, kým nebudú šošovica aj zelenina mäkké.  Pred koncom pridajte do hustej polievky na mesiačiky nakrájané klobásy. Klobásy môžete vopred opiecť a do polievky ich pridať aj s výpekom. 

TIPY A RADY: ak máte radi kyslejšie polievky, neváhajte a pridajte do polievky lyžicu octu. Polievku podávajte s opečeným chlebom

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu