Šľahačková torta s mascarpone
Vychutnajte si nadýchanú tortu zo svetlého korpusu s lahodným, obľúbeným krémom zo šľahačky a mascarpone, ktorý sa rozplýva na jazyku. Táto torta je ideálna na každú príležitosť – jednoduchá, no pritom výnimočná. Zároveň môžete využiť iba časť receptu na upečenie základného korpusu torty alebo na prípravu obľúbeného krému.
Ingrediencie
Postup
KORPUS:
Najprv si oddeľte bielky od žĺtkov a bielky vyšľahajte na hustý sneh. Pripravte si veľkú nádobu a v nej pomaly vyšľahajte žĺtky s olejom do jednoliatej zmesi.
Obe múky preosejte a zmiešajte ich so štipkou soli, s práškom do pečiva a s krupicovým cukrom.
K sypkej zmesi zamiešajte žĺtkovú zmes a do hustého základu zľahka zamiešajte hustý sneh. Tento krok sa nesnažte uponáhľať a naozaj vmiešajte sneh do zmesi zľahka.
Cesto opatrne vlejte do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm.
Korpus pečte 40 – 50 minút pri 180 stupňoch alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Pečte na nižšom poschodí. V závere vyskúšajte špajľou, či je korpus hotový. Nechajte ho chladnúť, ideálne na mriežke v otvorenej rúre.
KRÉM:
Do vysokej nádoby vlejte smotanu na šľahanie s cukrom a spolu so stužovačom šľahačky vyšľahajte dotuha. Pridajte mascarpone, vnútro tobolky vanilky a vyšľahajte hladký hustý krém.
TORTA:
Vychladený korpus dvakrát pozdĺžne prerežte a natrite krémom. Každé poschodie môžete dochutiť drobným ovocím. Tortu môžete dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Hodí sa posýpka z kakaa aj čokoláda.