Ingrediencie
Postup
- Oddeľte si bielky od žĺtkov a bielky vyšľahajte do hustého snehu.
- Žĺtky vyšľahajte pomaly s olejom.
- Obe múky preosejte a zmiešajte so štipkou soli, s práškom do pečiva a s cukrom.
- K suchej zmesi zamiešajte žĺtkovú zmes a do hustého základu pozvoľna zamiešajte hustý sneh.
- Cesto vlejte do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm.
- Korpus pečte 40 – 50 minút pri 180 stupňoch C. V závere vyskúšajte špajľou, či je korpus hotový. Nechajte ho chladnúť.
- Do vysokej nádoby vlejte smotanu na šľahanie s cukrom a spolu so stužovačom šľahačky vyšľahajte dotuha. Pridajte mascarpone, vnútro tobolky vanilky a vyšľahajte hladký hustý krém.
- Vychladený korpus dvakrát pozdĺžne prerežte a natrite krémom. Každé poschodie môžete dochutiť drobným ovocím.
Najprv si oddeľte bielky od žĺtkov a bielky vyšľahajte na hustý sneh. Pripravte si veľkú nádobu a v nej pomaly vyšľahajte žĺtky s olejom do jednoliatej zmesi.
Obe múky preosejte a zmiešajte ich so štipkou soli, s práškom do pečiva a s krupicovým cukrom.
K sypkej zmesi zamiešajte žĺtkovú zmes a do hustého základu zľahka zamiešajte hustý sneh. Tento krok sa nesnažte uponáhľať a naozaj vmiešajte sneh do zmesi zľahka.
Cesto opatrne vlejte do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm.
Korpus pečte 40 – 50 minút pri 180 stupňoch alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Pečte na nižšom poschodí. V závere vyskúšajte špajľou, či je korpus hotový. Nechajte ho chladnúť, ideálne na mriežke v otvorenej rúre.
Do vysokej nádoby vlejte smotanu na šľahanie s cukrom a spolu so stužovačom šľahačky vyšľahajte dotuha. Pridajte mascarpone, vnútro tobolky vanilky a vyšľahajte hladký hustý krém.
Vychladený korpus dvakrát pozdĺžne prerežte a natrite krémom. Každé poschodie môžete dochutiť drobným ovocím. My sme vybrali v letnom období čučoriedky.
Tipy a rady na záver
Tortu môžete dozdobiť podľa vlastnej fantázie. Hodí sa posýpka z kakaa aj čokoláda.