Ingrediencie
Postup
A máme tu ďalšie tradičné jedlo. Tvarohové knedle so sezónnym ovocím. My sme v tomto mesiaci vybrali slivky, ktoré práve dozreli. Vyskúšate túto dobrotu s nami tiež?
- V mise spracujte dohladka detskú krupicu s tvarohmi, vajíčkom a štipkou soli.
- Očistené slivky zabaľte do tenkej vrstvy tvarohového cesta.
- Knedle vhoďte do vriacej vody. Po chvíli zmiernite teplotu a pozvoľna varte cca 10 minút.
- Uvarené knedle nechajte chvíľu vydýchať na tanieri a po chvíli ich posypte mletým makom a práškovým cukrom. Polievajte ich rozpusteným maslom.
Pripravte si väčšiu misu na cesto. Ideálna je taká misa, v ktorej sa vám bude dobre spracovávať cesto oboma rukami. V mise spracujte dohladka detskú krupicu s dvoma tvarohmi, vajíčkom a štipkou soli.
Cesto si môžete rozdeliť na 8 – 10 dielikov, podľa toho, aké máte veľké slivky.
Očistené slivky (môžu byť aj s kôstkami) zabaľte do tenkej vrstvy tvarohového cesta.
Pripravené knedle vhoďte do vriacej vody, aby sa na povrchu krásne zatiahli. Po chvíli zmiernite teplotu a pozvoľna varte cca 10 minút.
Uvarené knedle nechajte chvíľu vydýchať na tanieri a po chvíli ich posypte mletým makom a práškovým cukrom. Polievajte ich rozpusteným maslom.
Tipy a rady na záver
K slivkovým knedliam sa hodí aj slivkový lekvár, kyslá smotana či jogurt. Podávajte tak, ako ich máte radi.