Slivkové knedle z tvarohového cesta

1 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
3
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

A máme tu ďalšie tradičné jedlo. Tvarohové knedle so sezónnym ovocím. My sme v tomto mesiaci vybrali slivky, ktoré práve dozreli. Vyskúšate túto dobrotu s nami tiež?

  1. V mise spracujte dohladka detskú krupicu s tvarohmi, vajíčkom a štipkou soli.
  2. Očistené slivky zabaľte do tenkej vrstvy tvarohového cesta.
  3. Knedle vhoďte do vriacej vody. Po chvíli zmiernite teplotu a pozvoľna varte cca 10 minút.
  4. Uvarené knedle nechajte chvíľu vydýchať na tanieri a po chvíli ich posypte mletým makom a práškovým cukrom. Polievajte ich rozpusteným maslom.

Pripravte si väčšiu misu na cesto. Ideálna je taká misa, v ktorej sa vám bude dobre spracovávať cesto oboma rukami. V mise spracujte dohladka detskú krupicu s dvoma tvarohmi, vajíčkom a štipkou soli.

Cesto si môžete rozdeliť na 8 – 10 dielikov, podľa toho, aké máte veľké slivky.

Očistené slivky (môžu byť aj s kôstkami) zabaľte do tenkej vrstvy tvarohového cesta.

Pripravené knedle vhoďte do vriacej vody, aby sa na povrchu krásne zatiahli. Po chvíli zmiernite teplotu a pozvoľna varte cca 10 minút.

Uvarené knedle nechajte chvíľu vydýchať na tanieri a po chvíli ich posypte mletým makom a práškovým cukrom. Polievajte ich rozpusteným maslom.

Tipy a rady na záver

K slivkovým knedliam sa hodí aj slivkový lekvár, kyslá smotana či jogurt. Podávajte tak, ako ich máte radi.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu