Slivkové čatní

paní Elly
626 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Slivkové čatní je perfektné k mäsám, paštéte alebo syrom.

Vo veľkom hrnci s nepriľnavým povrchom si rozohrejte masť. Dajte na ňu opekať cibuľu nakrájanú na polkolieska. Opekajte dozlatista. Medzi tým, ako sa bude cibuľa opekať, vykôstkujte všetky slivky. K zlatistej cibuli pridajte korenie a asi dve minúty opekajte spolu, až sa korenie rozvonia. Pridajte slivky. Spolu varte pol hodiny, priebežne miešajte. Keď sa vám bude zdať, že sa slivky prichytávajú, pridajte trochu vody a uberte teplotu. Po tomto čase pridajte jablčný ocot. Kto má radšej kyslejšie čatní, dá octu viac. Pre jemnejšiu chuť stačí 1 dl. Prudkým varom vyvarte časť octu a jeho štipľavú chuť. Ochuťte soľou. Stále premiešavajte. Zasypte cukrom, ktorý za stáleho miešania nechajte rozpustiť. Ešte môžete ďalej variť, na miernu teplotu, pokojne ďalších desať, pätnásť minút.

Čatní naplňte do pohárov, zaviečkujte a sterilizujte v rúre.

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu