Ingrediencie
Tuková časť lístkového cesta
Vodová časť lístkového cesta
Orechová náplň
Postup
Najprv si vytvorte tukovú časť lístkového cesta. Zmäknuté maslo jednoducho spracujete dohromady s múkou. Výsledné tukové cesto dajte vychladiť na hodinku do chladničky.
Vodovú časť vytvorte tak, že zmiešate a spracujete dohladka múku, olej, ocot, rum, žĺtky, teplú vodu a štipku soli. Aj túto časť cesta dajte na hodinku do chladničky.
Teraz prišiel čas rozvaľkať obe vychladené časti cesta. Tukovú časť aj vodovú časť rozvaľkajte samostatne na obdĺžnik. Tukovú časť je dobré vložiť medzi dva hárky papiera na pečenie pre jednoduchšie rozvaľkanie. Obe časti položte na seba a spolu rozvaľkajte na jedno lístkové cesto. Po rozvaľkaní cesto preložte a znovu rozvaľkajte. Lístkové cesto preložte a rozvaľkajte aspoň trikrát. Zložené cesto dajte na noc do chladničky.
V deň pečenia lístkového cesta si pripravte orechovú náplň. Zmiešajte mleté vlašské orechy, cukor, žĺtok, lyžičku škorice, lyžicu mascarpone a zmäknuté maslo. Náplň dajte na 20 minút do chladničky, aby sa studená lepšie roztierala na lístkové cesto.
Lístkové cesto vyberte odpočinuté z chladničky a rozvaľkajte na obdĺžnik. Na cesto rovnomerne rozotrite orechovú náplň.
Zarolujte a ostrým nožom krájajte hrubšie slimáky. Ukladajte ich s rozostupmi na plech vyložený papierom na pečenie. Každého slimáka potrite jemne rozšľahaným vajíčkom
Pečte do zozlatnutia povrchu lístkového cesta. Nebojte sa slimáky z lístkového cesta piecť pri 200 stupňoch C.
Dobrú chuť!