




Ingrediencie
Na korpus
Na náplň
Postup
Najprv si pripravte kysnuté cesto z kvásku. Do misy nalejte teplé mlieko, pridajte lyžicu cukru, premiešajte a do sladkého mlieka rozdrobte droždie. Znovu premiešajte a nechajte pod utierkou v teple 15 minút pracovať.
Do vzniknutého kvásku vsypte múku, lyžičku soli a pridajte olej. Cesto dobre spracujte rukami alebo s pomocou robota. Cesto dajte pod utierku na teplé miesto nakysnúť. Postačí mu 30 minút, ale ideálom je 60-minútové kysnutie.
Náplň si pripravíte z nakrájaného baby špenátu, cottage, dvoch vajec a rozdrobenej mozzarelly. Nezabudnite zmes osoliť, okoreniť a pristrúhať trošku muškátového orieška.
Nakysnuté cesto vyvaľkajte alebo prstami rozprestrite do formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Naň lyžicou rozprestrite hustú náplň.
Teraz si koláč môžete ozdobiť podľa ľubovôle. Môžete pridať kúsky slaniny, listy baby špenátu, kolieska červenej cibule a sladkú konzervovanú kukuricu.
Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia cca 30 – 35 minút. Zmes v strede musí byť tuhá. Podávajte horúci alebo aj studený. Oboje je vyhovujúce.
