Slaný kysnutý koláč

Slané koláče majú široké uplatnenie. Podávať ich môžete studené aj teplé. Sú vhodné ako pohostenie, ale sú aj skvelým obedom alebo výdatnou večerou. Určite si ich môžete so sebou zabaliť do práce či na výlet.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Slaný kysnutý koláč - recept
Množství
Množstvo:
8 porcií (forma 28 cm)
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
35 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Na korpus

Na náplň

Postup

Najprv si pripravte kysnuté cesto z kvásku. Do misy nalejte teplé mlieko, pridajte lyžicu cukru, premiešajte a do sladkého mlieka rozdrobte droždie. Znovu premiešajte a nechajte pod utierkou v teple 15 minút pracovať.

Do vzniknutého kvásku vsypte múku, lyžičku soli a pridajte olej. Cesto dobre spracujte rukami alebo s pomocou robota. Cesto dajte pod utierku na teplé miesto nakysnúť. Postačí mu 30 minút, ale ideálom je 60-minútové kysnutie.

Náplň si pripravíte z nakrájaného baby špenátu, cottage, dvoch vajec a rozdrobenej mozzarelly. Nezabudnite zmes osoliť, okoreniť a pristrúhať trošku muškátového orieška.

Nakysnuté cesto vyvaľkajte alebo prstami rozprestrite do formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Naň lyžicou rozprestrite hustú náplň.

Teraz si koláč môžete ozdobiť podľa ľubovôle. Môžete pridať kúsky slaniny, listy baby špenátu, kolieska červenej cibule a sladkú konzervovanú kukuricu.

Koláč pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia cca 30 – 35 minút. Zmes v strede musí byť tuhá. Podávajte horúci alebo aj studený. Oboje je vyhovujúce.

Slaný kysnutý koláč - v rúre
TIPY A RADY: náplň na slaný koláč môže mať mnoho variácií a môžete tu šikovne upotrebiť aj prebytky z vašej chladničky.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu