Ingrediencie
Postup
- Do misy dajte sypké suroviny, t. j. múku, nadrobno natrhaný chlieb, špenát, petržlenovú vňať, srúhaný eidam aj nivu, soľ, čierne korenie a prášok do pečiva a premiešajte.
- Do sypkej zmesi pridajte olivový olej, nasekané paradajky s vlastnou šťavou, syr cottage, vajce a prelisovaný cesnak. Znovu dobre premiešajte.
- Silnejšie papierové košíčky plňte pripravenou zmesou.
- Muffiny pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia 20 minút – do zozlatnutia.
Pripravte si veľkú misu a všetky uvedené ingrediencie. Dva plátky hriankového chleba si natrhajte na malé kúsky a dajte ich do pripravenej misy. Do misy prisypte odváženú špaldovú múku, čerstvý, na malé kúsky pokrájaný špenát aj čerstvú petržlenovú vňať. Eidam si nastrúhajte nahrubo, nivu takisto. Oba druhy syrov pridajte do misy. Osoľte, okoreňte a pridajte aj prášok do pečiva. Zmes premiešajte.
Do sypkej zmesi môžete postupne pridávať ostatné ingrediencie. Olivový olej, nasekané paradajky aj s vlastnou šťavou, syr cottage, tri veľké vajcia a prelisovaný cesnak. Tuhšiu zmes dobre premiešajte. Zmes na slané muffiny je teraz pripravená.
Rúru si predhrejte na 180 stupňov Celzia a muffiny pečte 20 minút do zozlatnutia povrchu. Slané muffiny sú hotové. Môžete ich podávať. Veríme, že sa po nich hneď zapráši!
Tipy a rady na záver
Slané muffiny môžu byť pre vašu rodinu spestrením hlavného jedla. Môžete ich podávať na večeru a môžete ich zabaliť na obed či desiatu do krabičky. Slané muffiny môžete upiecť na akúkoľvek párty a určite nimi neurazíte žiadnu návštevu. Papierové košíčky sa lepšie dávajú dole z vychladených muffinov. Prípadne odporúčame použiť hrubšie papierové košíčky alebo tie silikónové.