Ingrediencie
Na cesto:
Na dokončenie:
Postup
Mlieko zahrejte, rozdrobte doň droždie a pridajte po lyžičke múky a cukru. Na teplom mieste nechajte vzísť kvások. Medzitým do misy preosejte obe múky. Primiešajte cukor a soľ. Pridajte zmäknuté maslo, vajce a žĺtok. Nakoniec do misy vlejte kvások. Cesto dôkladne prepracujte. Hotový bochník cesta poprášte múkou a prikryte utierkou. Nechajte kysnúť na teplom mieste asi hodinku alebo do chvíle, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Medzitým premiešajte cukor so škoricou. Maslo nechajte rozpustiť. Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely. Každý vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika. Oba potrite rozpusteným maslom. Potom posypte škoricovým cukrom a potom od dlhšej strany zatočte ako roládu. Oba potom nakrájajte na plátky a skladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Takto pripravené slimáky potrite rozšľahaným vajcom. Pečte ich 15 až 20 minút v rúre predhriatej na 180 °C.