Škoricové motýliky z lístkového cesta

Pusťte si jar domov. Upečte si dnes s nami škoricové motýliky z lístkového cesta. Neodolateľne voňajú po škorici a vanilke.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Škoricové motýliky z lístkového cesta - recept
Množství
Množstvo:
5 veľkých motýlikov
Příprava
Príprava:
50 minút
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
náročné

Ingrediencie

Na tukovú časť cesta

Na vodovú časť cesta

Na náplň

Postup

Najprv si vytvorte tukovú časť lístkového cesta. Zmäknuté maslo jednoducho spracujete dohromady s múkou. Výsledné tukové cesto dajte vychladiť na hodinku do chladničky.

Vodovú časť vytvorte tak, že zmiešate a spracujete dohladka múku, olej, ocot, rum, žĺtky, teplú vodu a štipku soli. Aj túto časť cesta dajte na hodinku do chladničky.

Teraz prišiel čas rozvaľkať obe vychladené časti cesta. Tukovú časť aj vodovú časť rozvaľkajte samostatne na obdĺžnik. Tukovú časť je dobré vložiť medzi dva hárky papiera na pečenie na jednoduchšie rozvaľkanie. Obe časti položte na seba a spolu rozvaľkajte na jedno lístkové cesto. Po rozvaľkaní cesto preložte a znovu rozvaľkajte. Lístkové cesto preložte a rozvaľkajte aspoň trikrát. Zložené cesto dajte na noc do chladničky. 

Škoricové slimáky - recept - príprava - rozvaľkané cesto

Odpočinuté cesto vyberte z chladničky a rozvaľkajte na obdĺžnik. Potrite ho rozpusteným maslom. 

Trstinový cukor zmiešajte so škoricou a celú plochu lístkového cesta ním rovnomerne posypte.

Škoricové slimáky - recept - príprava - posypané cesto škoricou a cukrom

Z jednej strany zarolujte cesto až do dvoch tretín plochy rozloženého cesta a z náprotivnej strany zarolujte cesto proti. Vznikne vám polovica motýlika. Krájajte také široké kusy, aké vysoké chcete motýliky. My sme ich krájali cca 1,5 cm široké.  Po dvoch krídelkách spájajte k sebe rozšľahaným vajíčkom.

Škoricové slimáky - recept - príprava - zarolované cesto na prípravu motýlikov

Nebojte sa motýliky z lístkového cesta piecť na 200 stupňov C do zozlatnutia. Po vychladnutí motýliky posypte vanilkovým cukrom. Dobrú chuť! 

Škoricové slimáky - recept - príprava - v rúre
TIPY A RADY: lístkové cesto treba udržiavať studené. Odporúčame vo fáze rozvaľkania a zloženia, ktoré sa aspoň trikrát opakuje, uložiť cesto vždy na nejaký čas do chladničky. Ak by sa vám nechcelo vytvárať lístkové cesto doma, môžete použiť lístkové cesto z obchodu. Motýliky sa tak stanú veľmi rýchlo upečenou pochúťkou.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu