Ingrediencie
Na tukovú časť cesta
Na vodovú časť cesta
Na náplň
Postup
Najprv si vytvorte tukovú časť lístkového cesta. Zmäknuté maslo jednoducho spracujete dohromady s múkou. Výsledné tukové cesto dajte vychladiť na hodinku do chladničky.
Vodovú časť vytvorte tak, že zmiešate a spracujete dohladka múku, olej, ocot, rum, žĺtky, teplú vodu a štipku soli. Aj túto časť cesta dajte na hodinku do chladničky.
Teraz prišiel čas rozvaľkať obe vychladené časti cesta. Tukovú časť aj vodovú časť rozvaľkajte samostatne na obdĺžnik. Tukovú časť je dobré vložiť medzi dva hárky papiera na pečenie na jednoduchšie rozvaľkanie. Obe časti položte na seba a spolu rozvaľkajte na jedno lístkové cesto. Po rozvaľkaní cesto preložte a znovu rozvaľkajte. Lístkové cesto preložte a rozvaľkajte aspoň trikrát. Zložené cesto dajte na noc do chladničky.

Odpočinuté cesto vyberte z chladničky a rozvaľkajte na obdĺžnik. Potrite ho rozpusteným maslom.
Trstinový cukor zmiešajte so škoricou a celú plochu lístkového cesta ním rovnomerne posypte.

Z jednej strany zarolujte cesto až do dvoch tretín plochy rozloženého cesta a z náprotivnej strany zarolujte cesto proti. Vznikne vám polovica motýlika. Krájajte také široké kusy, aké vysoké chcete motýliky. My sme ich krájali cca 1,5 cm široké. Po dvoch krídelkách spájajte k sebe rozšľahaným vajíčkom.

Nebojte sa motýliky z lístkového cesta piecť na 200 stupňov C do zozlatnutia. Po vychladnutí motýliky posypte vanilkovým cukrom. Dobrú chuť!
