Ingrediencie
Postup
Mäso nakrájajte na väčšie kúsky a opečte ich z každej strany vo veľkom hrnci. Mäso sa tak zatiahne. Nedávajte do hrnca všetko mäso naraz, inak začne púšťať šťavu a bude sa zbytočne dusiť.
Len čo máte všetko mäso dôkladne zatiahnuté, vyberte ho a do hrnca dajte olej a dozlatista na ňom osmažte nadrobno nakrájané cibule. Len čo je cibuľa hotová, pridajte späť osmažené mäso a poprášte mletou sladkou paprikou. Dôkladne premiešajte a potom hneď zalejte horúcou vodou. Paprika sa vám nesmie začať pripaľovať, inak zhorkne. Potom pridajte do hrnca soľ, rascu, bobkový list a všetko duste 45 minút.
Medzitým si prepláchnite kyslú kapustu (skúste aj výbornú domácu kyslú kapustu) a nechajte ju odkvapkať. Na konci času varenia pridajte všetku kapustu a ešte 15 minút duste.
Len čo je všetko uvarené, pridajte najemno rozmixovanú fazuľu, ktorá guláš krásne zahustí, a kyslú smotanu. Guláš nechajte ešte chvíľu povariť, prípadne ho dochuťte soľou a ešte horúci servírujte. K omáčke podávajte knedľu alebo chlieb.
ODPORÚČAME:
Tradičný segedínský guláš najlepšie uvaríte na tradičnom plynovom sporáku MORA.