Ingrediencie
Postup
POSTUP
Maslo izbovej teploty si dajte do väčšej misy a za pomoci šľahača vyšľahajte do peny. Potom do masla postupne zašľahávajte všetky žĺtky. K zmesi pridajte rozpustenú čokoládu a zašľahajte ju do žĺtkov a masla. Len čo máte zašľahané, začnite postupne pridávať preosiatu múku a zapracujte ju do zmesi.
Nakoniec si z bielkov a práškového cukru vyšľahajte tuhý sneh, ktorý postupne pridávajte do čokoládovej zmesi a šetrne ju do nej zapracujte.
Hotové cesto na sacher nalejte do maslom vymazanej a múkou vysypanej formy s priemerom 22 cm. Formu s cestom vložte do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte 50 minút. Po upečení dajte formu s tortou vychladnúť.
Po tom, ako je torta vychladená, zrezaním zarovnajte vrch torty do roviny a pozdĺžne ju rozrežte na polovicu. Marhuľovú marmeládu dajte do menšieho hrnca a trošku ju prevarte. Marmeláda bude redšia a bude sa dobre natierať na tortu. Ak je aj tak hustá, pridajte trochu vody, prevarte a prepasírujte.
Horúcou marmeládou natrite spodné poschodie torty, položte druhú polovicu torty a natrite vrch torty. Nakoniec natrite boky torty.
Tortu dajte na chvíľu do chladničky, aby na ňom marmeláda stuhla.
Medzi tým si pripravíte čokoládovú polevu. V menšom hrnci si zmiešajte vodu s krupicovým cukrom a nechajte ho tam rozpustiť. Len čo je všetok cukor rozpustený, priveďte cukrovú vodu do varu a za stáleho miešania prevarte 5 minút. Potom odstavte z platne a nechajte zhruba 5 minút vychladnúť. Cukrová voda by nemala byť horúca a teplota by sa mala pohybovať okolo 50 – 60 °C. Nakoniec do cukrovej vody dajte na drobné kúsky nakrájanú čokoládu. Dôkladne so zmesou miešajte, aby sa všetka čokoláda dokonale rozpustila. Hotová poleva by nemala byť veľmi riedka, inak by z marmelády rýchlo stiekla a nebola by na nej žiadna vrstva.
Tortu si vyberte z chladničky, dajte si ju na mriežku položenú na plechu. Tortu začnite polievať tak, aby čokoláda bola všade, aj na bokoch torty.
Keď máte tortu poliatu, dajte ju aspoň na 5 hodín odležať do chladničky.
Podávajte s vyšľahanou šľahačkou.