Štedrovečerná rybacia polievka

249 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

V hrnci si rozpusťte maslo a potom k nemu pridajte olivový olej. Na rozpálenom tuku orestujte zhruba 5 minút na kocky nakrájanú mrkvu. Potom pridajte cibuľu a restujte zhruba 3 minútky.  

K hotovej zelenine nalejte biele víno a nechajte ho prevariť, aby sa vyparil všetok alkohol. Potom pridajte na kocky nakrájané zemiaky, prilejte zeleninový vývar, paradajkovú pastu a všetko osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte.  

Zakryte pokrievkou a varte do zmäknutia zeleniny.  

Len čo je zelenina hotová, pridajte do polievky lososa zbaveného kože, nakrájaného na väčšie kocky. Pokvapkajte šťavou z citróna, premiešajte a podľa potreby dochuťte soľou alebo citrónom.  

Pred servírovaním si na panvici rozpusťte maslo a dozlatista na ňom opečte na menšie kocky nakrájanú žemľu.  

Pri servírovaní pridajte k polievke pár krutónov.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu