Ingrediencie
Postup
V hrnci si rozpusťte maslo a potom k nemu pridajte olivový olej. Na rozpálenom tuku orestujte zhruba 5 minút na kocky nakrájanú mrkvu. Potom pridajte cibuľu a restujte zhruba 3 minútky.
K hotovej zelenine nalejte biele víno a nechajte ho prevariť, aby sa vyparil všetok alkohol. Potom pridajte na kocky nakrájané zemiaky, prilejte zeleninový vývar, paradajkovú pastu a všetko osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte.
Zakryte pokrievkou a varte do zmäknutia zeleniny.
Len čo je zelenina hotová, pridajte do polievky lososa zbaveného kože, nakrájaného na väčšie kocky. Pokvapkajte šťavou z citróna, premiešajte a podľa potreby dochuťte soľou alebo citrónom.
Pred servírovaním si na panvici rozpusťte maslo a dozlatista na ňom opečte na menšie kocky nakrájanú žemľu.
Pri servírovaní pridajte k polievke pár krutónov.