Ingrediencie
Postup
Maslo vyberte z chladničky dve hodiny pred tým, ako s ním budete pracovať. Medvedí cesnak nasekajte najemno. Petržlen nasekajte tiež najemno. Kto chce, môže pridať aj iné bylinky, napríklad čerstvý tymian alebo pažítku. Kto má rád parmezán, môže pridať aj lyžicu najemno nastrúhaného parmezánu.
Do misy dajte maslo, soľ a bylinky. Premixujte tyčovým mixérom. Maslo sa tak dobre premieša a bylinky ešte viac rozdrvia.
Z hotovej zmesi upravte rôzne tvary. Môžete si pomôcť antikorovými formičkami, ktoré vyložíte potravinárskou fóliou. Alebo dať maslo na kôpku na potravinársku fóliu, zabaliť a vyvaľkať valčekom. Vytvarované maslo nechajte do druhého dňa v chladničke.
Pred použitím vyklepnite z formičky alebo len vybaľte z fólie. Maslo s medvedím cesnakom je najlepšie na čerstvú alebo opečenú žemľu, chlieb alebo rozpustené na čerstvo ugrilovanom steaku.