Ingrediencie
Postup
Vo väčšej mise si zmiešajte všetky sypké suroviny a potom k nim pridajte zmäknuté maslo a vajíčko. Rukami dôkladne cesto prepracujte a vytvorte z neho bochník, ktorý zabaľte do potravinárskej fólie a dajte minimálne na 12 hodín odležať do chladničky. Ak by sa cesto mrvilo, pridajte lyžicu vody.
Po odležaní vyberte cesto z chladničky 2 hodiny predtým, ako začnete robiť cukrovinky. Akonáhle má cesto izbovú teplotu, rukami ho zľahka prepracujte a potom pomocou mlynčeka a nadstavca na tvorbu cukroviniek tvorte cukrovinky dlhé zhruba 4 cm.
Takto hotové cukrovinky dajte na plech s papierom na pečenie a vložte do vopred vyhriatej rúry na 170 °C, pečte 10 minút.
Po upečení nechajte cukrovinky vychladnúť. Akonáhle sú studené, rozdeľte ich na dve kôpky s rovnakým počtom kusov.
Jednu časť cukroviniek natrite marmeládou a priložte na ňu druhú časť. Zlepené cukrovinky namočte jedným koncom do rozpustenej čokolády a pokladajte ich na papier na pečenie. Hotové cukrovinky odložte na chladné miesto a nechajte aspoň jeden deň odležať.
Skladujte v chlade.