Pomarančovo-mrkvová bábovka

Mária V.
491 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Žĺtka spolu s cukrom, medom a vanilkovým cukrom vyšľaháme. Následne pridáme šťavu a kôru z pomaranča, olej a smotanu na šľahanie. Do tejto zmesi pridáme nastrúhanú mrkvu a znova vymixujeme. Pridáme preosiatu múku spolu s vločkami a kypriacim práškom. Všetko dobre vymixujeme a na záver už len ručne metličkou vmiešame vyšľahaný sneh z bielok (do bielok pridáme štipku soli a trošku teplej vody - sneh bude pekne tuhý).

Formu na pečenie si vymastíme a vysypeme múkou (najlepšie hrubou). Pečieme v rúre najskôr 15 min. pri teplote 150 stupňov a potom zvyšných cca 45 minú na 180 stupňoch.

Bábovku môžeme podávať so šľahačkou (tip: do smotany na šľahanie pridáme nastrúhanú kôru z pomaranča). 

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu