Polievka z pečeného cesnaku

Neodolateľne jemná cesnačka určite učaruje aj vám, ak ste tiež milovníkmi krémových polievok.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Polievka z pečeného cesnaku - recept
Množství
Množstvo:
5 porcií
Příprava
Príprava:
10 minút
Vaření
Varenie:
50 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Hlávky cesnaku dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia. Cesnak pečte 20 minút. 

Polievka z pečeného cesnaku - príprava - cesnak v rúre

V hrnci si rozpusťte maslo a na ňom speňte najemno nakrájanú cibuľu. Do hrnca pridajte aj zemiaky nakrájané na kocky a zalejte ich zeleninovým vývarom. Polievku decentne osoľte a dajte ju variť.

Po chvíli pridajte vylúpaný cesnak (zo šupky sa dá ľahko vytlačiť; dajte pozor, aby ste sa nespálili) a polievku varte ešte cca 25 minút. Čiže do zmäknutia zemiakov.

Uvarenú polievku rozmixujte dohladka tyčovým mixérom. Podávajte s opečeným chlebom či s krutónmi.

TIPY A RADY: k polievke sa hodia huby. Skúste si ju nabudúce ozvláštniť práve hubami. Polievku môžete podávať aj so strúhaným syrom. Ak by ste chceli jemne zmeniť chuť cesnakovej polievky, pridajte do nej štipku muškátového orieška.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu