Ingrediencie
Postup
Hlávky cesnaku dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia. Cesnak pečte 20 minút.
V hrnci si rozpusťte maslo a na ňom speňte najemno nakrájanú cibuľu. Do hrnca pridajte aj zemiaky nakrájané na kocky a zalejte ich zeleninovým vývarom. Polievku decentne osoľte a dajte ju variť.
Po chvíli pridajte vylúpaný cesnak (zo šupky sa dá ľahko vytlačiť; dajte pozor, aby ste sa nespálili) a polievku varte ešte cca 25 minút. Čiže do zmäknutia zemiakov.
Uvarenú polievku rozmixujte dohladka tyčovým mixérom. Podávajte s opečeným chlebom či s krutónmi.
TIPY A RADY: k polievke sa hodia huby. Skúste si ju nabudúce ozvláštniť práve hubami. Polievku môžete podávať aj so strúhaným syrom. Ak by ste chceli jemne zmeniť chuť cesnakovej polievky, pridajte do nej štipku muškátového orieška.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
K nákupu akčného setu získate 8-dielnu sadu riadu v hodnote 199 € ako darček.