Poke bowl
Už ste niekedy ochutnali tento obľúbený havajský pokrm? Tento recept má veľmi rada aj Kateřina Neumannová, pre ktorú sme ho upravili na mieru. V našom recepte nájdete opečeného lososa (ako to má Kateřina rada), veľa výdatnej zeleniny, jazmínovú ryžu a ďalšie zdravé a lahodné ingrediencie, ktoré v havajskej verzii nesmú chýbať. Vyskúšate si túto krásnu farebnú misku zdravých chutí pripraviť s nami?
Ingrediencie
Postup
Na dve misky poke bowlu si najprv naložte na noc lososa do marinády. Marinádu si pripravte jednoducho zmiešaním 60 ml sójovej omáčky a 30 ml sezamového oleja. Lososa v marináde dobre vykúpte a nechajte marinovať cez noc.
Nasledujúci deň si uvarte jazmínovú ryžu na dve porcie. Jazmínová ryža je pre poke bowl ideálna vďaka svojej mierne lepivej konzistencii. Uvarenú ryžu dobre premiešajte s lyžicou ryžového octu a ryžu rozdeľte do dvoch pripravených veľkých misiek.
Marinovaného lososa si nakrájajte na kocky a rovno ukladajte do misky s ryžou. (My sme si však pripravili recept podľa Kateřiny Neumannovej, ktorá miluje lososa opečeného na panvici z oboch strán. Pokiaľ by sa vám tiež pozdával viac tento variant, marinovaného lososa opekajte na panvici na vyššom stupni 6 minút z jednej strany (s kožou) a 4 minúty z druhej. Potom pečeného lososa pokrájajte a vložte do misky s ryžou.)
Do misky postupne podľa fotografie pridávajte zostávajúce ingrediencie. Avokádo pokrájané na plátky, šalátovú uhorku a reďkovky nakrájané na kolieska, nakrájanú červenú kapustu a mrkvu. Zvyšnú plochu zaberie skvelé edamame. Do stredu misky pridajte jarnú cibuľku a všetko posypte lúpanými sezamovými semienkami.