Ingrediencie
Postup
V každej rodine existuje trošku iný recept na tú najlepšiu. U nás doma sa vždy robila cesnačka s majoránkou, rozšľahaným vajíčkom a krutónmi z klasického rascového chleba.
Obľúbená je tiež verzia so syrom, kúskami anglickej slaniny, ktorá je podávaná vriaca a s celým rozklepnutým vajcom. Tu však musíte dať pozor na zdravotnú nezávadnosť vajíčka.
A tá dnešná? V tej je z každého niečo.
POSTUP
Olúpané, na plátky nakrájané zemiaky pridajte do hrnca a premiešajte. Ochuťte soľou, rascou, čiernym mletým korením a zalejte vývarom. Varte, kým zemiaky nezmäknú. Priveďte polievku k varu a vyklepnite do nej dve vajíčka. Jemne premiešajte. Ochuťte majoránkou a ešte kľudne podľa chuti prisoľte. Na tanieri posypte nastrúhaným parmezánom.
MORA odporúča: Na varenie klasických receptov sa báječne klasické plynové sporáky s tradíciou.