Ingrediencie
Postup
Baklažány pozdĺžne rozkrojte. Nožom narežte do baklažánu mriežku a pomocou lyžice vydlabte dužinu, ktorú potom použijete do náplne.
Na panvici si rozpusťte maslo a dozlatista na ňom osmažte nadrobno nakrájané šampiňóny. Pridávajte maximálne vždy jednu hrsť šampiňónov, aby nepustili vodu a iba sa smažili.
Len čo sú všetky šampiňóny osmažené, pridajte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a prelisovaný cesnak. Chvíľu ešte orestujte a potom pridajte polovicu dužiny z baklažánov, paradajkovú omáčku, rozpolené čierne olivy a rozštvrtené cherry paradajky. Celú zmes osoľte, okoreňte a pridajte lyžicu oregana. Priklopte pokrievkou a duste 20 minút za občasného miešania. Potom pokrievku zložte a varte ešte 10 minút.
Len čo je zmes hotová, naplňte ňou baklažány. Na baklažány položte nakrájanú mozzarellu a posypte postrúhaným parmezánom.
Vložte na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre 40 minút na 200 °C.