Plnené zapečené baklažány s mozzarelou

491 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Baklažány pozdĺžne rozkrojte. Nožom narežte do baklažánu mriežku a pomocou lyžice vydlabte dužinu, ktorú potom použijete do náplne.

Na panvici si rozpusťte maslo a dozlatista na ňom osmažte nadrobno nakrájané šampiňóny. Pridávajte maximálne vždy jednu hrsť šampiňónov, aby nepustili vodu a iba sa smažili.

Len čo sú všetky šampiňóny osmažené, pridajte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a prelisovaný cesnak. Chvíľu ešte orestujte a potom pridajte polovicu dužiny z baklažánov, paradajkovú omáčku, rozpolené čierne olivy a rozštvrtené cherry paradajky. Celú zmes osoľte, okoreňte a pridajte lyžicu oregana. Priklopte pokrievkou a duste 20 minút za občasného miešania. Potom pokrievku zložte a varte ešte 10 minút.

Len čo je zmes hotová, naplňte ňou baklažány. Na baklažány položte nakrájanú mozzarellu a posypte postrúhaným parmezánom.

Vložte na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre 40 minút na 200 °C.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu