Ingrediencie
Postup
Dnes sa pozrieme na recept na našu najobľúbenejšiu omáčku. Vôňa letných paradajok a 100 % záruka úspechu. To je klasická paradajková. Poďte si ju spolu s nami pripraviť vo vegetariánskej verzii a z čerstvých paradajok krok za krokom.
- Uvarte si domäkka ryžu.
- Na panvici speňte nakrájanú cibuľu a cesnak s nastrúhanou mrkvou a nastrúhaným zelerom. Odstavte.
- Sójové mäso uvarte, zlejte z neho vodu a rozmixujte ho do podoby mletého mäsa. Dôkladne premiešajte s uvarenou ryžou, domácim kečupom, korením a zeleninovou zmesou z panvice.
- Paprikám odkrojte stopku a naplňte ich vegetariánskou zmesou.
- Dajte plnené papriky piecť do rúry do vymasteného pekáčika na 20 až 25 minút pri 200 stupňoch Celzia.
- Paradajky vložte do vyššej misy a zalejte ich horúcou vodou. Po 10 minútach z nich ľahko zvlečiete šupku.
- V hrnci rozpusťte maslo a speňte na ňom pokrájanú cibuľu.
- Pridajte múku a po minútke máte hotovú zápražku.
- K zápražke pridajte na kocky nakrájané lúpané paradajky, zeleninový vývar aj všetko korenie.
- Priveďte obsah hrnca do varu a nechajte ho 20 minút variť.
- Pridajte paradajkový pretlak a všetko spolu rozmixujte na hladkú omáčku. (Nezabudnite vybrať guľky korenia.)
- Omáčku chuťovo dolaďte tmavým trstinovým cukrom a prípadne dosoľte.
Najprv si uvarte domäkka ryžu.
Na panvici speňte nakrájanú cibuľu a cesnak s nahrubo nastrúhanou mrkvou a nastrúhaným zelerom. Odstavte.
Sójové mäso uvarte, zlejte z neho vodu a rozmixujte ho tyčovým mixérom do podoby mletého mäsa. Mleté sójové mäso dôkladne premiešajte s uvarenou ryžou, domácim kečupom, korením a zeleninovou zmesou z panvice.
Paprikám odkrojte stopku a naplňte ich pripravenou vegetariánskou zmesou.
Dajte plnené papriky piecť do rúry do vymazaného pekáčika na 20 až 25 minút pri 200 stupňoch Celzia.
Umyté paradajky vložte do vyššej misy a zalejte ich horúcou vodou. Po 10 minútach z nich ľahko zvlečiete šupku.
V hrnci si rozpusťte maslo a speňte na ňom pokrájanú cibuľu. K cibuľke do hrnca pridajte múku a po minútke budete mať hotovú zápražku.
Zvlečené paradajky nakrájajte na menšie kúsky a pridajte ich do hrnca k zápražke. Teraz pridajte aj zeleninový vývar a všetko korenie.
Priveďte obsah hrnca do varu a nechajte ho 20 minút variť pod pokrievkou.
Do hrnca pridajte paradajkový pretlak a všetko spolu rozmixujte na hladkú omáčku. (Nezabudnite pred týmto krokom vybrať guľky korenia.)
Omáčku chuťovo dolaďte tmavým trstinovým cukrom a prípadne dosoľte.
Tipy a rady na záver
Paradajkovú omáčku podávajte v letnom období ideálne s ľahkou jazmínovou ryžou, ktorá vám porciu paradajkovej omáčky príjemne prevonia. Pre milovníkov mäsa je náplň z hovädzieho mletého samozrejmosťou.