Ingrediencie
Postup
Hovädzie a bravčové mäso zmiešajte dohromady. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčka, olivový olej, majorán, soľ, čierne korenie a strúhanku. Všetko dôkladne zmiešajte.
Strúhanku pridajte až nakoniec, podľa toho, aká bude zmes riedka. Musí vám vzniknúť pekne hustá zmes, aby sa z nej dal vytvarovať valček, ktorý sa pri pečení nerozpadne.
Len čo máte krásnu zmes na sekanú, dajte si zhruba štvrtinu na dno nádoby na pečenie, na zmes poukladajte olúpané varené vajcia, párok a kyslú uhorku. Potom pridajte zvyšok zmesi a vytvarujte ju do valčeka. Rukami ju poriadne postláčajte, aby sa spevnila a neboli v nej trhliny. Takto pripravenú sekanú potrite olivovým olejom a pečte v rúre vopred vyhriatej na 200 °C 2 hodiny.
Podávajte s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo čerstvým pečeným chlebom.