Ingrediencie
Postup
Jablká prekrojte a zbavte jadrovníka. Potom ich nastrúhajte na hrubom strúhadle. V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Potom postupne pridávajte múku, kakao, korenie a prášok do pečiva. Prilejte olej, mlieko a vyšľahajte hladké cesto. Nakoniec vmiešajte nastrúhané jablká.
Formu vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Na vysypanie formy môžete použiť aj strúhanku, kokos alebo mleté orechy. Do formy nalejte cesto a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Perník pečte 30 až 35 minút.
Čokoládu nalámte do sklenenej alebo nerezovej misky. Položte ju na rajnicu s vodou a zahrievajte, kým sa čokoláda rozpustí. Pridajte do nej maslo, nechajte rozpustiť a miešajte, kým vznikne poleva. Hotovú polevu nalejte na vychladnutý perník. Posypte orechmi a nechajte stuhnúť.