Ingrediencie
Postup
Neošúpané zemiaky dôkladne umyte a dajte variť na 10 minút a potom ich nechajte chvíľku vychladnúť. Na doštičku si položte dve varešky a vložte medzi ne zemiak. Zemiak potom nakrájajte na tenké plátky. Vďaka vareškám sa zemiak celý nerozkrojí, ale vzniknú vám iba zárezy v zemiaku.
Keď máte všetky zemiaky nakrájané, môžete ich grilovať na vonkajšom grile alebo ich vložte na plech s papierom na pečenie a grilujte v rúre. Zemiaky v oboch prípadoch grilujte, kým nie sú mäkké. Pri grilovaní v rúre si rúru nastavte na 200 °C a zapnite funkciu Gril.
Ako prílohu k zemiakom môžete pripraviť červenú cibuľu, ktorú nakrájajte na tenké plátky a na panvici s olivovým olejom cibuľu osmažíte. Stačí len chvíľočku.
Ako dip k zemiakom si do misky s bielym jogurtom pridajte nadrobno nasekané bylinky a dip osoľte podľa chuti.
Pri servírovaní môžete ozdobiť ešte čerstvými klíčkami.