Ingrediencie
Postup
Z droždia, vlažného mlieka, 2 PL kryštálového cukru a 2 PL hladkej múky si pripravíme kvások. Do misy si zmiešame presiatu hladkú múku spolu s polohrubou múkou, pridáme soľ, štipku soli bikarbóny, práškový cukor, rozšľahané vajíčka, olej a všetko spolu premiešame. Pridáme kvások, vymiesime cesto a podľa potreby prisypavame múku alebo prilievame olej a miesime až kým sa nám cesto neodlepuje od misky. Vymiesené cesto zakryjeme utierkou a necháme na hodinu vykysnúť na teplom mieste. Kým cesto kysne, pripravíme si hustý puding podľa návodu. Do hotového pudingu primiešame cca 1 cm plátok masla a 1 PL rumu alebo rumovú arómu. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku a rozdelíme na štvorce veľké asi 10 x 10 cm, ktoré naplníme pudingom a lekvárom. Protiľahlé rohy štvorcov zlepíme a vytvarujeme guličku tak, aby nám nikde nepretekala náplň. Takto ukládame na plech guličky tesne jednu vedľa druhej a potierame ich medzi sebou olejom. Buchty natrieme olejom alebo roztopeným maslom aj povrchu a dáme piecť na 180 stupňov po dobu 20-30 min. do zlatista. Hotové buchty posypeme práškovým cukrom. Buchty podávame s bielou kávou.